Van der Leij wint opnieuw aanbesteding WMO gemeente Amsterdam

Onlangs won Van der Leij opnieuw de aanbesteding voor WMO-werk (Wet Maatschappelijke Voorzieningen) van de gemeente Amsterdam. Het betreft een contract voor drie jaar, met optioneel twee keer een verlenging. Jaarlijks verricht Van der Leij 2.400 à 2.500 woningaanpassingen in Amsterdam, waardoor mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen wonen.

“Woningen in die zin aanpassen is een specialisme dat Van der Leij al decennia koestert. En met succes, want er wordt al heel lang voor de gemeente Amsterdam WMO-werk gedaan. En daarnaast doen we dat voor de gemeenten Nieuwegein, Houten, Vijfherenlanden, WMO Regio Gooi- en Vechtstreek, woonstichting Lieven De Key en HVO Querido,” vertelt teamleider Benny van Stein. Volgens hem waardeert de WMO-afdeling van de gemeente Amsterdam de duidelijkheid en het zorgvuldige terugkoppelen waarin Van der Leij zich onderscheidt. “Dat kijgen we van hen terug. Plus dat er natuurlijk een groot vertrouwen is gegroeid in al die jaren.”

Toegankelijkheid

“De meeste aanpassingen die we doen hebben te maken met de toegankelijkheid van woningen voor de gebruikers van rolstoelen en rollators,” weet Benny. “Denk aan elektrische deuren, bredere doorgangen en speciale drempels. Ook maken we veel badkamers geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Dat ze daar met rolstoel of rollator beter uit de voeten kunnen.”
Belangrijk bij WMO-werk is goed kunnen omgaan met de bewoners. Die zijn altijd aanwezig tijdens het uitvoeren van het werk. “Onze medewerkers zijn mede op hun sociale vaardigheden geselecteerd.”

Ervaren teams

Van der Leij Bouwbedrijven werkt uitsluitend met ervaren WMO-teams. Instromende nieuwe medewerkers worden goed begeleid. Kennis en omgangsvormen houden we op peil met jaarlijkse cursussen VCA, EHBO, Omgang telefonie en Omgang bewoners met acteur. 

Benny van Stein: “We hebben bij de WMO-afdeling 12 man in vaste dienst en werken uiteraard samen met externe partijen in de uitvoering. Die moeten voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als onze eigen mensen. Wat ik het mooiste vind aan dit werk? De dankbaarheid van de bewoners! Dat is soms gewoon ontroerend.”

Neem contact op per e-mail, of bel (ma-vrij 08.00-16.30): 020-6323331.

Verwante berichten: